Najcitanije objave!

FAN STRANE

субота, 21. јул 2012.

UPALI SVETLO-Borba protiv mracnog doba srpske kulture

Uh,navatalo se ovde mraka bome!I ove jadne svetiljke jedva osvetljavaju i delic prostora oko 
sebe,onako s treperenjem.Ne vidi covek gde ide i bre,zaluta tako,krene pogresnim putem...
Od tolikog mraka coveku se tama pojavi i u glavi,tama koja ga potiska i ne dozvoljava mu da vidi  u sebi i oseti bilo sta osim zamracenosti.E,a ta zamracenost nije nista,obicno nista,nosi to sa sobom svasta nesto,samo sto je zamraceno,i nemoze prosvetiliti um,jer je sablasno i samo ga zamracuje.Postavlja one zelene zavese oko videokruga i one svetiljke koje trepere u tom mraku,nista ne znace,jer se i ne vide.






E tako Vam je to narode moj...Izgubili smo jer nismo umeli da cuvamo ono sto je vredelo,a ostalo nam je...Uf  neznam kako to da nazovem,ma necu ga ni nazivati,nije vredno toga.Dakle,izgubili smo vizionare,kreativce,intelektualce...Izgubili smo Milana,Margitu,Sonju,Ivicu...Izgubili smo mnoge borce za prave vrednosti.Mnogi drugi,preziveli,se predstavljaju da oni jesu i dalje ono sto su bili,vojska gore spomenutih velikana,ali ja sumnjam u to,izgubila se ta vojska odlaskom vodja.Nema te vojske za kulturni preporod ove zemlje.Ta vojska se uklapa,postala je utopijska.Ma,sviraju oni i dalje,ali samo sviraju...
Zato,narode moj,ako smo dozvolili sebi da izgubimo onaj veliki deo onog sto nam vredno bese,uzmimo se u pamet,sakupimo se kod par svetiljki koje trepere jace,mnogo jace nego ostale!Zberimo se jer ima nade za svetlost!Sacuvajmo ono sto nam vredno preostade,ono sto nam nudi,za pocetak,borbu protiv mracnog doba!Stanimo uz bogatstvo koje nam preostade a koje se borilo rame uz rame se velikanima!
Narode moj,znate li Vi ko je Aleksandra Sladjana Milosevic?!
Znate a?!To je ona koja se borila i ona koja se bori cak i u ova sugava vremana u koja se svi uklapaju,pricajuci kako su rock'n'roll i kultura generalno,na dobro putu.To je ona koja ne mari za politiku,i ne koristi je da bi stvarila licne satisfakcije.To je,narode moj JEDINA,PRAVA DIVA koja i dalje hoda nasom zemljom i koja nam nudi pomoc u borbi za kulturni preporod,ne govoreci i ne isticuci ona samo sebe,vec i velika imena koja su stala potsnuta od strane ovih danasnjih nikogovica.










Posle velikog odziva članova FB grupe “PODRŠKA SLAĐANI MILOŠEVIĆ U BORBI PROTIV GRAND MONOPOLA” (kreatora Velibora Mitrovića) i podrške na stranicama sličnog sadržaja, pored Slađane mnogi članovi su iskazali potrebu za daljim akcijama. Slađana je zbog ovog interesovanja sastavila sadržaj peticije koju pokrećemo pod nazivom »Upali svetlo - Borba protiv mračnog doba srpske kulture«. 
PETICIJA »UPALI SVETLO« JE POLITIČKI NEUTRALNA, ORGANIZOVANA DOBROM VOLJOM I ZALAGANJEM GRAĐANA KOJI ZAHTEVAJU KVALITETNIJI KULTURNI AMBJENT.

Pored aktivnog administratora Mladena Đurovića i organizatora ove stranice, inicijativi su se već priključile organizacije poput URMUS-a, umetnici i drugi pojedinci. Veliki odziv istomišljenika nas je naveo da otpočnemo još jednu javnu kampanju sa ciljem da se prekine mračno doba srpske kulturne istorije i na videlo izađu oni kojima država Srbija nije obezebedila ispunjenje osnovne demokratske tekovine a to je - društvo podjednake šanse za sve i pravo svakog pojedinca na učešće u javnom životu. Peticiju ćemo predati svim nadleznim institucijama i organizacijama u Srbiji.

Cilj peticije »Upali svetlo - Borba protiv mračnog doba srpske kulture« je zaustavljanje daljeg kulturnog i duhovnog propadanja.
Tražimo da se:

1. Depolitizuje kultura; Rasvetli delovanje partija na uređivačku politiku medija; Ukine prisustvo partija u kulturnim centrima i drugim ustanovama kulture; Učini transparentnim finansiranje kulturnih manifestacija koje se zloupotrebljavaju u promotivne svrhe partija; Ukine favorizovanje »političkih« umetnika – »stipendista« partija, itd.
2. Ukine monopol i korupcija u medijima, diskografskim kućama i drugim ustanovama kulture.
3. Započne borba za slobodu medija i istovremeno - borba za slobodu od medija, koji su kontrolisani monopolskom uređivačkom politikom.
4. Otvore elektronski i štampani mediji za raznovrsne kulturne sadržaje; Da se poštuje i primenjuje Zakon o telekomunikacijama i Zakon o oglašavanju, koji nalažu zastupljenost sadržaja koji će zadovoljiti potrebe svih slojeva društva, a ne samo onih u čijim rukama su poluge vlasti: politika, finansije i mediji.
5. Prestane sa indoktrinacijom i kulturnim diktatom političkih i medijskih vladara i diktatom ukusa vladajućeg sloja. 
6. Da se država odredi prema vrednostima koje podržava i da nas oslobodi intelektualnog, duhovnog i estetskog zagađenja, svakodnevno prisutnog u javnom životu. 
7. Da država ispuni obećanja, u skladu sa ciljevima ulaska u evropsku zajednicu naroda i da podrži evropske kulturne vrednosti, što znači da omogući slobodno stvaralaštvo, slobodu misli, reči i dela.
Facebook stranica:



Ovo je nasa sansa!Ne smemo je ispustiti!

Нема коментара:

Постави коментар

MARKETING